Befine

Levensverzekering

Wilt u een verzekering om de hypotheekschuld af te lossen? Of als een aanvulling op uw pensioen? Of voor uw nabestaanden als u komt te overlijden? Of om te sparen voor een moment in de toekomst? Kies dan voor een levensverzekering. Welke soorten verschillende levensverzekeringen zijn er?

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering keert alleen uit als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt.


Spaarverzekering
Deze verzekering keert alleen uit als u op de afgesproken datum nog in leven bent. Komt u eerder te overlijden? Dan zijn alle premies verloren. Niet veel mensen kiezen daarom voor deze verzekeringsvorm.


Verzekering met een vaste termijn
Deze verzekering keert een kapitaal uit na een vooraf vastgestelde termijn. Deze verzekering is dan ook populairder. Overlijdt u voor de einddatum? Dan spaart de verzekeraar voor u verder.


Gemengde verzekering
De gemengde verzekering keert altijd uit. Bij in leven zijn ontvangt u de uitkering op de einddatum. Overlijdt u vóór de einddatum, dan keert de verzekering op dat moment uit.

Eerlijk en onafhankelijk advies
Wilt u weten welke levensverzekering het beste bij u past? Of wilt u advies over uw levensverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij verstrekken zelf geen levensverzekeringen, maar brengen u graag in contact met een adviseur bij u in de buurt voor een eerlijk en onafhankelijk advies.

Gezondheidsverklaring
Voor het aanvragen van een levensverzekering moet u een gezondheidsverklaring invullen. Soms hoort hierbij ook een aanvullend medisch onderzoek. Bijvoorbeeld als u voor een hoog bedrag wilt verzekeren. Of als de gezondheidsverklaring aanleiding geeft voor een aanvullend medisch onderzoek.

>   Gezondheidsverklaring levensverzekering
>   Toelichting gezondheidsverklaring levensverzekering
>   Toelichting per vraag gezondheidsverklaring levensverzekering

Wat is een medisch onderzoek?

Het uitgangspunt is dat een onderzoek alleen plaatsvindt als het echt noodzakelijk is. U gaat dan naar een onafhankelijke arts. De resultaten van zo’n keuring zijn voor de verzekeraar belangrijk om de risico’s in te schatten om u als klant te accepteren. Voor u is het belangrijk te weten hoe deze keuring in zijn werk gaat. Maar ook wat uw rechten en plichten zijn en waar u een klacht kunt indienen. Informatie daarover vindt u in de brochure 'U moet worden gekeurd! En nu? van het Verbond van Verzekeraars.

Bekijk de productwijzers

>   direct ingaande lijfrenteverzekering
>   erfrenteverzekering
>   kapitaalverzekering
>   overlijdensrisicoverzekering